Blogcikkek

debrecen, hotel lycium, rendezvényszezon

A Hotel Lycium**** – Kölcsey Központ Debrecen megújulva várja az őszi üzleti és rendezvényszezont

Konferenciakozpont PP

Az elmúlt hónapokban megújultak a szálloda belső terei, így most felfrissült dizájnnal várják a hamarosan induló őszi rendezvényszezont. Az üzleti utazók ezentúl is a jól megszokott szolgáltatói térben, viszont az eddigiektől sokkal komfortosabb környezetben intézhetik szakmai egyeztetéseiket.

Tovább olvasom »
az év honlapja, pályázat

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Konferenciakozpont PP

Early bird kedvezménnyel startol Magyarország legnagyobb online marketingkommunikációs pályázata. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 21. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat, appokat, Hungarikum márkák weboldalait és a legjobb digitális és technológiai megoldásokat várja. Indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat!

Tovább olvasom »
erdő, fakitermelés, greenpeace, klímaváltozás, tarvágás, wwf

Civil összefogás erdeink pusztítása ellen – csatlakozz te is!

Konferenciakozpont PP

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország és más zöld szervezetek nyílt levelet írtak a miniszterelnöknek, amelyhez most magánszemélyek és civil szervezetek is csatlakozhatnak aláírásukkal.

Tovább olvasom »

Jelöltesse cégét a 2022. évi Üzleti Etikai Díjra!

Konferenciakozpont PP

Kis-, közép-, nagy- és multinacionális cégek (profitorientált vállalkozások) jelentkezését várjuk, melynek vezetői, munkatársai úgy érzik, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2022. évi Üzleti Etikai Díjra. Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 23. éve az üzleti életben etikusan működő cégek rangos elismerése.

Tovább olvasom »
élelmiszer, élelmiszer-ellátás, emberiség, energiafelhasználás, fenntartható, túlfogyasztás, wwf

Hol áll meg a túlfogyasztás száguldó vonata?

Konferenciakozpont PP

Ma, amikor a hatalmas infláció, az energia-vészhelyzet és a rezsicsökkentés korlátozása miatt a legtöbben arra kényszerülnek, hogy visszafogják fogyasztásukat, az eddigieknél is fontosabbá vált a fenntartható életmód. A túlfogyasztás napja – ahogyan minden évben – idén is korábbra tolódott, de fel kell ismernünk, hogy az emberiség csak akkor boldogulhat, ha sokszor mértéktelen fogyasztását valóban csökkenti. Ehhez pedig nagymértékben hozzájárulhatunk személyes döntéseinkkel.

Tovább olvasom »
e-learning, ekkv program, fenntartható, fenntarthatóság, képzés, kkv, klímaváltozás, vállalkozás, vállalkozó

Megjelent a díjmentes EKKV e-learning legújabb modulja, a fenntartható vállalkozás

Konferenciakozpont PP

A díjmentes EKKV program új modullal bővült A fenntartható vállalkozás címmel, a Bay Zoltán Kutatóközpont együttműködésével. Ezzel a legátfogóbb vállalkozásokat segítő oktatási program már fenntarthatóság témában is segítséget nyújt a digitalizáció, az innováció, valamint a generációváltás mellett.

Tovább olvasom »
fenntartható, fenntartható világ, fenntarthatóság, globális, lászló ervin, paradigma, paradigmaváltás

Globális válság, globális lehetőség – László Ervin

Konferenciakozpont PP

A 2021-es Fenntarthatósági Csúcstalálkozóhoz való hozzájárulásom a jövőkép kérdésével kezdődik. Az Ószövetség azt mondja nekünk, hogy ahol nincs látomás, ott az emberek elpusztulnak. Ez a figyelmeztetés ma különösen időszerű. A mai világban a legtöbb ember sajnos nem rendelkezik jövőképpel, vízióval. – László Ervin előadása a novemberi XII. Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencián.

Tovább olvasom »
etika, üzleti etika, üzleti etikai díj

Idén is 10 vállalat vette át az Üzleti Etikai Díjat

Konferenciakozpont PP

Idén novemberben újabb 10 vállalat vette át az alapítók és az előző évben nyertesekből álló zsűritagok által odaítélt Üzleti Etikai Díjat. A 22. Üzleti Etikai Díjátadó Gála ünnepségéről részletes beszámolót készítettünk, melyből kiderül, hogy kategóriánként mely cégek viselhetik büszkén az üzleti etikus jelzőt az eddigi 21 évben nyertes és még működő 113 vállalattal együtt.

Tovább olvasom »
építőipar, fa, gyapjú, házépítés, kender, készház, klímaváltozás, környezetbarát, szalma, vályog

Hogyan tovább? – Drasztikus áremelkedés és alapanyaghiány az építőiparban

Konferenciakozpont PP

A klímaváltozás elleni küzdelem egyik frontja az épületeink építése, felújítása, üzemeltetése. Ez az a terület, ahol világszinten a legtöbb széndioxid-kibocsátás történik, és egyik fő oka a közeledő klímakatasztrófának. A katasztrófa elkerülésének, illetve elodázásának egyik megoldása, hogy az épületek alapanyagainak és végtermékeinek előállítása, szállítása, az épületek és berendezéseik üzemeltetése, majd újrahasznosítása a lehető legkevesebb károsanyag-kibocsátással járjon, és 2050-ig itt is elérhessük a karbonsemlegességet. (PROMÓCIÓ)

Tovább olvasom »
home office, munkavégzés, távmunka, védettség

Ennyi mindenben kell megállapodni home office esetén

Konferenciakozpont PP

A negyedik hullám közeledtével ismét egyre többet beszélnek a hibrid munkavégzéssel kapcsolatos kérdésekről. Meglehetősen komoly vita van a munkajogászok között ennek kapcsán, különösen a távmunka és a home office különbségeivel, azonosságaival kapcsolatban. Erről is beszél majd a HR Portal Hibrid munkavégzésről szóló rendezvényén Fodor T. Gábor, ügyvéd, munkajogász. (PROMÓCIÓ)

Tovább olvasom »

Tréning Kerekasztal Konferencia 2021.

Konferenciakozpont PP

Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra, a szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. (promóció)

Tovább olvasom »
bizalmi vagyonkezelés, vagyon, vagyonkezelés

Bizalmi vagyonkezelés: az öt leggyakoribb tévhit

Konferenciakozpont PP

Bár a magyarországi bizalmi vagyonkezelés az utóbbi években kitört a jogászszakmai körökből, és egyre ismertebbé vált az üzleti életben, még hosszú az út odáig, hogy olyan általánosan elterjedt intézménnyé váljon, mint a „trust” az angolszász világban. Friss és a magyar polgári jogtól valamelyest rendszeridegen konstrukcióról lévén szó, nem különösebben meglepő, hogy a közgondolkodásban egyelőre számos tévhit tartja magát. Simon Stella, az AegisLegal szakértője segít eloszlatni ezeket.

Tovább olvasom »