fenntartható

élelmiszer, élelmiszer-ellátás, emberiség, energiafelhasználás, fenntartható, túlfogyasztás, wwf

Hol áll meg a túlfogyasztás száguldó vonata?

Konferenciakozpont PP

Ma, amikor a hatalmas infláció, az energia-vészhelyzet és a rezsicsökkentés korlátozása miatt a legtöbben arra kényszerülnek, hogy visszafogják fogyasztásukat, az eddigieknél is fontosabbá vált a fenntartható életmód. A túlfogyasztás napja – ahogyan minden évben – idén is korábbra tolódott, de fel kell ismernünk, hogy az emberiség csak akkor boldogulhat, ha sokszor mértéktelen fogyasztását valóban csökkenti. Ehhez pedig nagymértékben hozzájárulhatunk személyes döntéseinkkel.

Tovább olvasom »
e-learning, ekkv program, fenntartható, fenntarthatóság, képzés, kkv, klímaváltozás, vállalkozás, vállalkozó

Megjelent a díjmentes EKKV e-learning legújabb modulja, a fenntartható vállalkozás

Konferenciakozpont PP

A díjmentes EKKV program új modullal bővült A fenntartható vállalkozás címmel, a Bay Zoltán Kutatóközpont együttműködésével. Ezzel a legátfogóbb vállalkozásokat segítő oktatási program már fenntarthatóság témában is segítséget nyújt a digitalizáció, az innováció, valamint a generációváltás mellett.

Tovább olvasom »
fenntartható, fenntartható világ, fenntarthatóság, globális, lászló ervin, paradigma, paradigmaváltás

Globális válság, globális lehetőség – László Ervin

Konferenciakozpont PP

A 2021-es Fenntarthatósági Csúcstalálkozóhoz való hozzájárulásom a jövőkép kérdésével kezdődik. Az Ószövetség azt mondja nekünk, hogy ahol nincs látomás, ott az emberek elpusztulnak. Ez a figyelmeztetés ma különösen időszerű. A mai világban a legtöbb ember sajnos nem rendelkezik jövőképpel, vízióval. – László Ervin előadása a novemberi XII. Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencián.

Tovább olvasom »