Üzleti Etikai Díj – 2020. Jelöltesse cégét!

2020. augusztus 14. péntek - 16:19 / Cseke Dániel

Várjuk azon vállalatok jelentkezését, melynek vezetői, munkatársai úgy érzik, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének a 2020. évi Üzleti Etikai Díjra. Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 21. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében.

Nyomtatott

Önjelölésre felhívás!

Jelöltesse cégét a 2020. évi Üzleti Etikai Díjra!

Ezt a Jelölési nyilatkozat eljuttatásával tehetik meg. A jelölési nyilatkozatok beérkezése után a Kontroll Bizottság 24 órán belül dönt arról, hogy a jelölés feltételei fennállnak-e. A kedvező döntés után a szervező azonnal felkéri pályázat benyújtására a jelöltet. Üzleti Etikai Díjat kizárólag pályázat útján lehet elnyerni. Pályázatot csak az annak benyújtására felkért vállalatoktól fogadunk el.  A jelölést, a visszaigazolást, a pályázatra felkérést, a pályázatok befogadását, a zsűrizést és a díjátadást a PP Konferenciaközpont szervezi.

Az önjelöléseket 2020. szeptember 17-ig fogadjuk! Nevezési és pályázati díj nincs!

Kérjük, hogy a Jelölési Nyilatkozat a következő adatok mindenképpen szerepeljenek:

  • a vállalat, vállalkozás neve, székhelye (csak magyarországi székhelyű és működésű, itt adózó cégek jelölését fogadjuk),
  • fő tevékenységi köre,
  • éves forgalmának nagyságrendje,
  • a vállalkozás kora (legalább három éve működő pályázhat),
  • első számú vezetőjének, valamint  kapcsolattartójának neve, elérhetősége (telefon, e-mail cím),
  • egy rövid, hivatalos Jelölési szándék dokumentum az aláírásra jogosult aláírásával.

A jelölés visszaigazolása után a pályázatok benyújtásának határideje: október 14.

Azoknak a cégeknek az önjelölését várjuk, melyek az alábbi etikai szempontok szerint működnek:

A vállalat felelős gondolkodásmódról tesz cselekedetein keresztül tanúbizonyságot.

Felelősséget vállal a munkatársaiért, az üzleti partnereiért, a szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fenntartható fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javításáért.

Tetteit nem a mindenáron való haszonszerzés irányítja, hanem a másokról gondoskodás, más érdekeinek, jóllétének figyelembevétele is.

Környezete (szűkebb tágabb, emberi, természeti, üzleti) érdekei miatt képes átértékelni a várható üzleti hasznát, illetve be tudja illeszteni cselekedetinek célrendszerébe a fenntarthatóság globálisabb céljainak szolgálatát is. 

Figyelem! Üzleti Etikai díjat csak egyszer lehet kapni, s viselése örökre szól. A volt pályázók, de etikai díjat még nem nyert cégek újra jelöltethetik magukat.

A díjat csak az alapítók vonhatják vissza! A díjjal embléma, logó viselésének jogosultsága jár együtt!

A díj odaítélésének első lépése a jelölés, mely önjelöléssel, illetve vállalkozói szakmai szövetségek, kamarától fogadott tagvállalati jelölésekkel történik.

Tagvállalati jelölésre az idén a következő szakmai szervezeteket kértük fel:

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Baranyai Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, ChinaCham, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, CSVOE, Direkt és Interaktív Marketing Szövetség, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, HOA, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, JVSZ, Komárom- Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, KÖVET, Magyar Bútor és Faipari Szövetség, Magyar Franchise Szövetség, Magyar Marketing Szövetség, Magyar Napelem Napkollektor Szövetség, Magyar PR Szövetség, Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara, Magyarországi Svéd Kereskedelmi Kamara, Megújuló Energia Szervezetek Szövetsége, Menedzserek Országos Szövetsége, Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, OHE, Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamra, VOSZ-BPMRSZ, Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A pályázatra felkért vállalatoktól maximum 5 oldalas pályázati anyagot várunk, esetleg különféle vállalati anyagok mellékelésével együtt. A pályázatra felkérésben részletesen megadjuk a pályázat benyújtásának paramétereit.  

A pályázatokat az eddigi díjazott vállalatok vezetőiből és az alapítókból álló zsűri bírálja el egy részletes szempontrendszer alapján.

Díjat négy kategóriában osztanak: kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat, multinacionális vállalat. Egy kategóriában több díjazott is lehet. Egy évben maximum 10 cég kapja meg a díjat!

A díjátadásra Budapesten, 2020. november 26-án este, jubileumi díjátadó gálaest keretében kerül sor.

Az önjelölések beküldésének formája:

A jelöléseket minden esetben  e-mailben kérjük (a kért adatokkal!). Az e-mail jelölést 24 órán belül visszaigazoljuk. A jelölés elfogadása esetén a pályázatra felkérést 48 órán belül, szintén elektronikus úton elküldjük.

Szervező: PP Konferenciaközpont
E-mail: ued@regi.ppkonferencia.hu

További információ: PP Konferenciaközpont
Telefon: 06 (1) 239-8401

Az Üzleti Etikai Díjról röviden

A díjat 2000-ben alapították: László Ervin világhírű filozófus, író (Budapest Klub Alapítvány elnöke) és Demcsák Mária a hazai gazdasági sajtó meghatározó személye. A díjazottak: magyarországi székhelyű cégek (legalább három éve működő, jogi személy, vállalat, vállalkozás, cégformától, tulajdonformától, valamint cégnagyságtól függetlenül)

A díjazást lebonyolítja: PP Konferenciaközpont

Figyelem: A jelölés beadása és visszaigazolása után várjuk konzultációra az Üzleti Etikai Díjról!

 

A konzultációról részletek és jelentkezés

 

Az Üzleti Etikai Díj viselésére jogosult cégek:

2019-ben: Bureau Veritas Magyarország Kft., IT Services Hungary Szolgáltató Kft., Marso Kft.,  SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Funkció Kft., Pannon Guard Zrt., Tiszta Energiák Kft., Glósz és Társa Kft., Biovéd 2005 Kft., Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft.
2018-ban: Axiál Kft., Cu-Technik Kft., HAJDU Autotechnika Ipari Zrt., Human Dialog Kft., K&H Biztosító Zrt., Kreatív Vonalak Kft., LAFARGE Cement Magyarország Kft., Mystic Nails Hungary Bt., Peki Restaurant Kft., Simon Műanyag Feldolgozó.
2017-ben: Digitáltechnika Kft., FAG Magyarország Ipari Kft., Gelbert Eco Print Kft., Hunyadi Kft., Macher Zrt., Merkbau Kft., Sárvári Gyógyfürdő Kft., Tisza Automotive Kft., Unisignal Kft., Young Kft.
2016-ban: AGROVA Kft., BHE Bonn Hungary Kft., Biofilter Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt., KAV Hungária Kft., Mapei Kft., Schrack Technik Kft., Vitaking Kft., Szatmár Optikai Kft. ÉDV Zrt.
2015-ben: BPR Consult Kft., p2m Consulting Kft., Ghibli Kft., Bold Agro Kft., KVGY Kft., Work Force Kft., Cothec Kft., Legrand Zrt.
2014-ben: Unilever Magyarország Kft.,  Rondo Kft., Elgoscar-2000 Kft., Tutti Kft., Regio Kft., iData Kft., Terc Kft., Wagner Solar Hungária Kft.
2013-ban: AlphaSonic Kft., BI-KA Logisztikai Kft., Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt., Alcufer Kft., Magyar Suzuki Zrt.
2012-ben: Csomiép Kft., Hatos és Társa Nyelviskola, 77 Elektronika Kft., Hódagro Zrt.
2011-ben: E.ON Hungária Zrt., Tisza Volán Zrt., Bakosfa Kft., Nyírségvíz Zrt., SZ+C Stúdió Kft.
2010-ben: Dreher Sörgyárak Zrt., Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt., Ronix Szervező és Szolgáltató Kft., Zalavíz Zrt., Debreceni Hőszolgáltató Zrt.
2009-ben: Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., Vodafone Magyarország Zrt., Gödöllő Coop Zrt., TEVA Gyógyszergyár Zrt.
2008-ban: Alföldi Nyomda Zrt., Electrolux Lehet Kft., Nav N Go Kft., Philips Magyarország Kft, Sándor Vendéglő
2007-ben: Magyar Telekom Nyrt., Vill-Korr Hungária Kft., Hajtás Pajtás Futárszolgálat, Számalk Zrt.
2006-ban: Béres Gyógyszergyár Zrt., Telenor (volt Pannon GSM) Távközlési Zrt., Gravoform Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
2005-ben: Debreceni Vízmű Rt., MAM Hungaria Kft., OKI Systems (Magyarország) Kft.
2004-ben: Főber Nemzetközi Ingatlanfejlesztő Mérnöki Rt., MOL Nyrt., NI Hungary Kft.
2003-ban: Richter Gedeon Rt., Telvill Kft., Flextronics International Ltd.
2002-ben: Kürt Computer Rt., Siemens Zrt.
2001-ben: Alcoa-Köfém Kft.,
2000-ben: Ericsson Magyarország Kft.

Összefoglaló a 2019-es, jubileumi Üzleti Etikai Díjátadó Gáláról

ppkk